IVAN HOLMEDAL

Fotografering for Umbro


Når jeg skal skrive så må jeg ha litt ro i kroppen. Fikk tatt meg en sykkeltur nå i sted, og har nå laget meg en kopp te, av type «Pukka black chai». De loppene jeg hadde i kroppen for et par timer siden bør nå være temmet, slik at jeg kan trykke ned noen ord. 

Det var kampen ja. Jeg fikk et oppdrag om å fotografere en kamp for Umbro Norge. Både Fyllingsdalen og Fana er sponset av Umbro, så den blinket seg tidlig ut til å passe bra. Fikk innpass i garderoben til Fyllingsdalen, slik at det skulle gi meg gode muligheter til bilder også utenfor banen.

Hadde i utgangspunktet tenkt å låne et 70-200mm objektiv til denne jobben, men jeg gikk for 135mm f1.8 som jeg kjøpte for litt siden.
Håpet at det objektivet skulle gi meg noe ekstra, da det skiller motivet godt fra bakgrunnen. Det er nok mer vanlig med mer tele, fra 200mm til 400mm, så det ble spennende å se hvordan det fungerte.

Jeg liker å komme tett på, vandre rundt banen under kampen og håpe på at spennende situasjoner kommer min vei. Når ting skjer, må man være klar!

Til garderoben brukte jeg mest en Fuji X100F, som har en fin 23mm, veldig allsidig.

Dagene i forkant ble det til å sjekke værmeldingen, egentlig ikke vits, for det ble regn! Det ble til å lage et regntrekk som passet greit til 135mm og Sony kameraet. Brukte da en frysepose som var lang nok, teipet til solblender og trakk det bakover bak kameraet. Litt dugg underveis men det holdt bra.

Det regnet hele kampen og 135mm på Sonyen fungerte utmerket. Autofokus traff veldig bra og jeg trengte bare konsentrere meg om situasjonene.
F1.8 og ISO 800 ga meg lukker på rundt 1/4000s. Med rask blender fikk jeg fryst øyeblikkene, men neste gang jeg fotograferer fotball, kunne jeg tenke meg å teste med litt bevegelse. Gjorde det ikke denne gangen siden jeg ville få med Umbro-merket.

Regnet ble også fanget på en fin måte, som gir noe ekstra til bildene.

Jeg hadde jo helt glemt at Erik Huseklepp nå spiller for Fyllingsdalen, så det var en positiv overraskelse å møte han før kampen. Da ble det selvfølgelig ekstra motivasjon å få til noen bra bilder av han! 


Fyllingsdalen vant 2-0 mot Fana.

Using Format