IVAN HOLMEDAL

Å Lage Et Lite Garasjestudio - Del1

Jeg har tenkt og tenkt! Men det må snart ut i handling.
Høstens mål er å få laget et lite studio i garasjen. Det er ikke den største garasjen jeg har, litt over 2 meter bred, men jeg håper jeg kan få til noe der. Det som er greit, er at det også er muligheter utenfor om jeg flytter ut lamper og utstyr.

Nå har jeg vært inne i en tankeprosess, der jeg har fundert på hvilket utstyr jeg skal starte opp med, og hvor jeg skal få tak i de forskjelligere tingene. Ja jeg må jo ha studiolys, softbox, reflektor, bakgrunn, osv til fotograferingen.
For å få det litt trivelig og levelig i garasjen under sesjonene, må jeg ha varmeovn, lite bord og stoler, teppe på gulvet, og gjøre rommet litt lysere enn det er i dag. Mulig jeg må opp med en ekstra lampe. hmm.

Jeg har bestemt meg å kjøpe følgende:
* Godox AD200Pro
* Godox Softbox parabolisk på 90cm
* Godox XPro TTL trådløs trigger til Sony
* Manfrotto M1314b bakgrunnsoppheng.

Begynner med en lyskilde, og bruker reflektor for å fylle inn lys. Prøver det i starten, så ser jeg hvordan det blir. Det finnes mange fine teknikker med en lyskilde.
Som bakgrunn begynner jeg med tøy, drar og kjøper billig tøy som jeg klipper og syr, slik at det passer bra til stativet, og er langt nok til å trekke ut på gulvet. Med tøy så kan jeg også få til litt struktur i bakgrunnen, noe jeg er glad i. Veggen bak er faktisk også veldig fin til portrett, testet raskt på meg og min sønn, med mobilkamera. Min sønn fikk også prøvd seg som fotograf :)
Jeg gikk til slutt for et portabelt bakgrunnsoppheng for å kunne ta det med meg rundt om kring på oppdrag. Skal brukes i et bryllup på Tysnes i september.

Jeg tenker også å få opp gardiner på veggene, der jeg kan velge mellom lyse og mørke, alt etter hvordan jeg ønsker at lyset skal reflekteres i rommet. Må finne ut av effekten av dette, prøve meg frem og se hvordan det blir.
Det er åpning opp på loftet innerst i garasjen, slik at den tenker jeg også å tette igjen med tekstil. Noe som er lett å hekte opp og ta vekk igjen.

Vel, da er det bare å vente på utstyret og gå i gang med jakten på fine bakgrunner. Dette blir spennende :)Using Format