IVAN HOLMEDAL

En liten dame av plast

Ja en liten dame av plast, Diana Mini heter kameraet. En liten sak som tar 35mm film, som jeg fant på eBay i 2014.

Hadde lyst på en rar sak som jeg kunne eksprimentere med, og det kan man helt klart med denne! Med optikk av plastikk så vet man ikke helt hva som fester seg til filmen. Jeg brukte i tillegg utgått film, som ga ymse resultat. Nå var jeg ikke ute etter det perfekte, men heller de ruskete og uryddige bildene.

Min sønn Elias kom til verden i 2015. Det ble til at jeg kun tok med meg den lille damen på trilleturene, det er greit å ha et lite prosjekt når man går de samme veiene igjen og igjen. Det å lete etter nye motiv i kjente omgivelser gjorde at jeg gledet meg litt mer til trilleturene. 

Det som er litt kjekt med dette kameraet, er at du kan velge 24:17mm eller 24x24mm format. Det gjør at man kan få veldig mange bilder ut av en 35mm film, for eksempel ca 72 bilder om du velger 24:17mm. Men dette kan du endre underveis, slik at antall bilder varierer.
En annen ting som er kjekt, som noen av bildene under viser, er at du kan dobbelteksponere. To bilder oppå hverandre. Og det er heller ikke noe i veien for å trippeleksponere.

Mange gode muligheter for å få ruskete bilder på trilleturene mine!

Det er lenge siden jeg har sett på disse bildene, og var nå litt kjekt å se dem igjen. Har valgt ut noen som viser hva jeg mener med ruskete bilder. Håper du liker noen av de :)


Takk for at du tok deg tid til å lese :)


Using Format