IVAN HOLMEDAL

En liten historie om en liten garasje i Nice

Du vet, av og til når du har dårlig tid, oppdager du noe du skulle ha hatt en hel dag på?
Dette er en slik liten historie. 

Den er like kort som den tiden jeg hadde på meg til fotograferingen.

Etter en liten uke i Cotignac på workshop med Magnum fotograf Stuart Franklin, tok jeg og min samboer oss noen dager i Nice, benyttet oss av sjansen til litt fred og ro for oss selv. En fin by for mye rart, til og med fotografering.

Siste dagen hadde vi bare et par små timer før taxi til flyplassen, så vi tok en spasertur ned til strandpromenaden for å finne noe frokost. Varm og fin dag.

Denne gaten hadde vi gått flere ganger tidligere, uten at jeg hadde oppdaget noe spennede. På vei ned nå, var der bare en stengt dør. Jeg liker å se inn i trange gater og bakgårder. Der er ofte detaljer som mange ikke legger merke til.

Men på vei tilbake, var døren åpen. Jeg fikk øye på denne bilen, som stod parkert helt innerst.

“En Rolls Royce, med plast?” tenkte jeg og stod et par sekunder undrende før jeg gikk videre.

Jeg gikk noen meter videre før jeg tok meg i nakken, «Snu! Her må du gå inn, nå eller aldri!». Jeg ropte til samboeren min, som nå hadde kommet seg et godt stykke opp i gaten, om å gå videre til hotellet. Jeg snudde, gikk rolig inn, og kom til himmelen.

Rommet åpner seg opp lenger inne, ble lysere og flere gamle flotte bilder innhyllet i plast, stod og ventet på å komme ut.

Innerst inne, låg to karer bøyd oppi en motor, på en Morgan?

Stod og ventet litt for å se om de hørte meg, men gikk til slutt bort og kremtet. Spurte så om jeg kunne ta noen bilder, og fikk tommel opp, bare å slå seg løs!
Sukk, jeg som hadde bare et par minutt. Her er noen av bildene.Jeg brukte et Leica M262 kamera og en Summilux 50mm til disse bildene.

Using Format