IVAN HOLMEDAL

Ford Consul 315

Skulle bare en tur til Bjarte og teste studioet hans. Medlemmene i Os Fotoklubb ble invitert til å ta turen og jeg var tilfeldigvis første som kom. Han har studio hos foreldrene sine, i et fint hus som er flere hundre år gammelt, veldig flott sted. Da jeg kom kjørende inn på tunet for å parkere, såg jeg en flott, gammel og rusten bil under et gatelys litt lenger nede i veien. Den stod i innkjørselen til et verksted, kanskje på vei inn til en behandling? Håper ikke opphugging og delebil ble sjebnen.
Bjarte møtte meg utenfor og jeg tror vi tenkte det samme da jeg spurte om han hadde sett bilen. Selvfølgelig hadde han det! Vi fotografer ser ofte de samme motivene, men hvordan vi løser fotograferingen kan være vidt forskjellig. Og en Ford Consul fra tidlig 60-tallet i fin rusten drakt, den muligheten kunne vi ikke la gå fra oss. 


(klikk på bildene for større versjon)

Vi tok raskt frem kameraene og gikk ned. Det gule gatelyset ga en veldig fin kontrast sammen med den litt falmende turkise lakken. Når jeg fotograferer biler er jeg ute etter linjer, detaljer og kontraster. Det blir som en dokumentasjon, der jeg både går tett på, og litt unna, for å få med både detaljer og helheten. Det gir også et større spenn i bildene om jeg skal lage en bildeserie.

Det er noe spesielt med fotografiske muligheter som åpenbarer seg, som man ikke på forhånd forventer. Det viser jo at man må være åpen og klar for slike muligheter. Noen ganger er også tiden knapp. Det rette lyset er ofte midlertidig, eller kanskje man er på vei et annet sted og ikke har tid til å utforske. 

Vi snakket om at denne muligheten oppstår ikke igjen, og det hadde vi rett i. Neste dag regnet det og bilen hadde fått en lite pen presenning over seg. Det var bare denne halvtimen vi fikk, der lys og alt annet klaffet. De andre gjestene kom ikke så lenge etter.


Jeg brukte en Sony A7III og Samyang 50mm f1.8 til disse bildene.Bjarte Haugland sine bilder kan dere se her: http://bjartefoto.no/Using Format